top of page

Od hoje do teka 2023

Brezplačna vadba za tekaške začetnike v Ljubljani.

Dobrodošli v svet teka! Ob primernem pristopu so vrata v ta svet široko odprta.

Foto: Mateja Jordović Potočnik


Večina odraslih ugotavlja, da niso za tek. Da je prenaporen, da jih preveč zadiha, jih bolijo po teku kolena... Če nočemo imeti s tekom težav, ampak raje mnoge rešitve, se ga lotevajmo odgovorno. Teka se lotimo pametno in ne na pamet!

Vzrok za večino težav pri teku je napačen, površen, zaletav pristop, ki je zelo značilen prav pri začetnikih.

Vabim vas, da se pridružite 3 mesečni vadbi uvajanja v tek.


Ta vadba je primerna za vse, ki brez posebnih težav hodite. Gre za program od hoje do teka, ki temelji na res postopnem povečevanju količine teka, ki omogoča tudi manj športnim ljudem, da spoznajo njegove negovalne učinke.


Smoter vadbe je, da se spoprijateljimo s tekom, da se naučimo ključnih prijemov, da v teku vedno bolj uživamo in da pridobimo ključne navade za zdrav in nagrajujoč način vadbe.


Cilj je med drugim tudi: udeležba na Teku trojk (6. maj 2023), ko boste pod vodstvom z izmenjavo teka in hoje opravili 12 km in udeležba na Ljubljanskem maratonu (22. oktober 2023), ko boste lahko spomladanski začetniki z izmenjavo teka in hoje opravili 10 km ali celo že 21 km.


Trimesečno vadbo izvajamo dvakrat na teden spomladi (od začetka aprila do konca junija) in jeseni (od začetka septembra do konca novembra 2023).


Po zaključku tega 3 mesečnega uvajalnega obdobja pa vabljeni, da nadaljujete z vodeno tekaško vadbo z Urbanimi tekači.


Posamezen trening traja 1 uro in ga praviloma izvedemo v vsakem vremenu. Dež na primer ni prav nobena ovira. Oblečeni bodimo seveda primerno športno.


Vadba za začetnike Od hoje do teka je brezplačna. Financira jo Mestna občina Ljubljana.


Če imate dodatno vprašanje, mi prosim pošljite email na:

urban.praprotnik2@gmail.com


Prijavite se tu:1,650 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page