top of page

Asics Gel Trabuco 9 GTX

Zmenek s temi tekaškimi copati ni obetal lahkih poti. Pa vendar sem se ga veselila. Asics Gel Trabuco 9 GTX so ustvarjeni, da težke poti postanejo lažje, drseče bolj oprijemljive, mokrota pa sploh ne pride do kože.



Gel v petnem delu in FlyteFoam po celotni dolžini podplata ustvarjata zelo prijeten, mehak in odziven občutek, kar je pri hribovski tekaški obutvi precej redka izkušnja.



FlyteFoam pena v sredici je lahka in zato copat kljub debelini podplata ni težak.



Posebna plošča v podplatu skrbi za zaščito pred ostrim kamenjem in hkrati omogoča, da podplat ostane prožen in udoben.



Zelo dober oprijem na gozdnatem in kamnitem terenu omogoča zmes gume ASICSGRIP ter premišljen vzorec razporeditve čepov v zunanjem podplatu.


Asics Gel Trabuco 9 GTX so v sredici podplata pod stopalnim lokom opremljeni z Duomax učvrstitvijo. Zaradi tega lahko pričakujemo večjo trpežnost podplata pred pošvedranjem.




Pred poškodbami prstov, ki bi nastale ob udarcih v kamenje in korenine, nas ščiti dodatna utrditev prednjega vrhnjega dela.



Trpežni vrhniji del zagotavlja, da se ne bo prehitro pretrgal. Hkrati pa se pri prepogibanju skozi cikel koraka ta vrhnji del nemoteče guba.


V prednjem delu je oblikovan tako, da je primeren tudi za širša stopala.

Vezalke lahko skrijemo v žepek na jeziku. Višinska razlika peta prsti je 8 mm.



Gore-tex membrana odbija kapljice, med tem ko veliko bolj drobni vodni hlapi lepo prehajajo skozi membrano. Na ta način stopalo ostaja suho.



Asics Gel Trabuco 9 GTX je prijetno mehak in zaščitniški hkrati.


526 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page