TEKAŠKI DNEVI

in POPOTOVANJA

Tekaški dnevi »Lahkih nog radovedni naokrog« so sestavljen iz družabnega teka po zanimivih poteh, kjer odkrivamo svet okoli nas in morda še kakšnega dodatnega ogleda.

 

Organiziramo jih enkrat mesečno. Nanj prihajajo tekači iz cele Slovenije. Na njih spoznavamo mnoge skrite kotičke znotraj meja Slovenije in tudi čez.

Pot, ki jo pretečemo in po potrebi tudi delno prehodimo je večinoma dolga okoli 10 in 20 km, ki pa jo opravimo s krajšimi postanki na okrepčevalnicah in odseki . hoje.

Tekaški dnevi so primerna za ljudi različnih tekaških sposobnosti.

Prihodnji tekaški dnevi:

Ljubljana, 15. november 2020

Vipavski Križ, 6. december 2020

Izola, 20. december 2020

 

Spodaj so filmčki iz tekaških dni.

Dobrodošel tudi ti!

 

Januarski tek od meje do meje vzdolž slovenske obale:

Februarski tek Sečoveljske soline Savudrija:


 

 

 

 

 

 

 

 

Junijski tekaško popotovanje iz Ljublajne na Bled:
 

MARATONI

Tekaški maratoni, mali maratoni in tudi krajši teki so poslastica za rekreativne tekače. Udeležujemo se jih tudi zaradi prav posebnega dobrega vzdušja, ki ga na njih doživljamo.

 

Dodatna korist pa je ta, da se s prijavo na določen tek na nek nači9n zavežemo sami pri sebi, da se bomo nanj primerno pripravili.

 

Tako v bistvu drži, da ne treniramo zato, da bolje tečemo na maratonih ampak hodimo na maratone zato da bolje, bolj redno treniramo.

Kadar gremo skupaj na maraton pa to ne pomeni samo teka ampak veliko več. Pomeni druženje in tudi ogled zanimivosti kraja, ki ga obiščemo.

Letos smo tako januarja obiskali Sicilijo, februarja pa Split.

Poglej filmček s Sicilije:

Poglej filmček s Splitskega maratona:

Poglej filmček z novembrskega Veronskega maratona:

Poglej filmček z
Istanbulskega maratona 2018

TEKAŠKI TABORI

Tekaški tabori so izvrstna priložnost, da s svojo družino, prijatelji ali pa tudi samostojno, preživite čas kar se da kvalitetno. Pri tem pa se spoprijateljite s podobno mislečimo ljudmi, ki znajo ceniti dobro voljo in veselje do življenja.

Februarja organiziramo tekaški tabor na Hvaru, marca v Rovinju, za prvomajske praznike v Medulinu, vikend na začetku septembra tečemo po zahodni obali Istre, konec septembra gremo na Lošinj ker sodelujemo tudi na njihovem malem maratonu., leto pa zaključimo in začnemo na novoletnem tekaškem taboru.

 

 Poglej filmček s Hvara:

Poglej filmček s tekaškega vikenda po zahodni obali Istre:

 

Poglej filmček s tekaškega novega leta,

ki smo preživeli v Biogradu na moru:

Tako je bilo pa na Lošinju:

©2020 by Urbani tekači. Proudly created with Wix.com