top of page

Asics Gel Cumulus 24

Izjemno prijetni, mehki, zaščitniški, a hkrati odzivni nevtralni tekaški copati za redne lahkotne in dolge teke.

Flytefoam Blast (FF Blast) pena v predjem predelu podplata nudi izjemno mehkobo in odbojnost pri dotikih s tlemi. Te lastnosti bodo zelo veseli tekači z bolj občutljivim prednjim predelom stopala.


V zadnjem predelu podplata je Flytefoam pena, ki je zelo lahka in nudi zelo dobro blaženje. GEL v petnem delu daje še dodatno mehkobo.



Ta mehkoba v petnem predelu je toliko bolj koristna za tiste, ki najprej udarijo s peto ob tla. Verjamem, da zase mislite, da tega ne potrebujete. A glede na moje izkušnje, kjer sem s pomočjo počasnih posnetkov analiziral tehniko teka že več kot 5.000 tekačev vam naj povem, da je takšnih, ki mislijo, da udarjajo na peto, le peščica. V resnici pa je le peščica takšnih, ki ne. Ja, nekje med 75 in 90 % rekreativnih tekačev najprej pristanejo s peto ob tla.



Podplat na notranji strani pod stopalnim lokom nima izrazitejše učvrstitve, zato se ta model uvršča med nevtralne tekaške copate. Izberejo ga naj torej nevtralni tekači, ki nimajo prekomernega zvračanja stopala in gležnja navznoter (prekomerne pronacije).


Višinska razlika peta prsti je pri moškem modelu 8 mm. To je blizu spodnje meje med klasičnimi tekaškimi copati. Ta zmanjšana višinska razlika je dosežena z debelejšim oblazinjenjem v prednjem delu podplata. Zaradi tega je občutek dotikov še lahkotnejši in odzivnejši.


V prednjem vrhnjem predelu je copat večplastno tkan, a zračen. V prednjem delu nudi dovolj prostora tudi za tiste tekače, ki imajo nekoliko širše stopalo.


Opetnik je od zunaj dobro učvrščen, na notranji strani pa mehko in natančno oblazinjen, kar skupaj nudi ustrezno stabilnost našemu stopalu. Hkrati pa je dobro, da je pri tem opetnik ustrezno nizek, da pri končevanju odriva ne drgne ob ahilovo tetivo.


Na spodnji strani podplata je zelo trpežna guma, imenovana AHARPLUS, ki nudi zelo dober oprijem tudi na mokrih tleh.



Asics Gel Cumulus 24 je tekaški copat, ki ga priporočam nevtralnim tekačem za redne teke po raznolikih urejenih tekaških poteh. Nudi nam veliko zaščitniške mehkobe in je pri tem zelo odziven. Daje nam občutek svežine.
362 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page