top of page

Iz Ljubljane ali Kranja na Bled, 8.9.2024

8. septembra 2024 ob 6. uri zjutraj odrinemo iz Tivolija v Ljubljani proti Bledu. Pot je dolga okoli 63 km. Pridružiš pa se nam lahko tudi v Kranju, od koder je do Bleda 35 km.
Doživimo Bled - "slovenski biser" z očmi popotnika, ki si je na poti do tja nabral pono malho biserov.Celotna pot je dolga približno 63 km. Komur je tudi manj čisto dovolj, pa predlagam, da tek začne v Kranju in zaključi na Bledu (35 km), ali pa začne v Ljubljani in zaključi v Kranju (28 km).
Kako potujemo? Tekaško popotovanje ni tekmovanje s časom in razdaljo, ampak je predvsem uživanje na poti, ko lahkotni tek izmenjujemo s hojo. Približno na 4 minute teka, ki ga tečemo nekje s hitrostjo med 5:45 in 6:00/km, hodimo 1 do 2 minute. Klance večinoma prehodimo. Vse do Kamne Gorice potujemo skupaj v eni skupini, ki se sicer raztegne, a se na okrepčevalnicah počakamo. Kdor zaradi utrujenosti s težavo spremlja skupino, se prisede v kombi. Od Lancovega naprej se razdelimo v manjše skupine. Na poti imamo redno okrepčevalnice vsakih 5 do 7 km. Tam lahko užijemo sladko pijačo, vodo, sadje, sladke in slane prigrizke. V cilju na Bledu se dodatno naužijemo Jasminine malice. Spremlja nas kombi, v katerem je okrepčevalnica in naše torbe. V torbo shrani rezervne tekaške majice, nogavice, tekaške copate, brisačo in oblačila za po teku.Kje in kdaj začnemo? Zberemo se pri vhodu na parkirišču Tivoli v Ljubljani ob 6. uri zjutraj (v nedeljo, 8.9.2024). V Kranju bomo okoli 9.30 ure pri Mestni knjižnici Kranj. Na Bled pa pritečemo okoli 15.30.

Pot nas vodi skozi kraje: do Vikrč (10 km), Zbilj (16 km), Mavčič (20 km), Kranja (28 km), Okroglega (32 km), Podbrezja (38 km), Podnarta (42km), Srednje Dobrave (46 km), Kamne Gorice (49 km), Lancovega (52 km) ali Ribna (59 km).


Kje in kako končamo na Bledu? Tekaško popotovanje zaključimo pri Blejskem jezeru, kjer nas Mlinska cesta pripelje do jezera. Temu področju se reče Mlino. Ko pritečemo, z užitkom in kar v tekaški opremi zaplavamo v jezeru. Potem pa se sprehodimo do parkirišča (300 m) kjer nas čaka kombi in naša oprema. Privoščimo si še ciljno Jasminino okrepčevalico.

Prijavnina, ki jo poravnamo na zbornem mestu je: 40 EUR, Ljubljan - Bled ali 30 EUR, Ljubljana - Kranj ali Kranj - Bled

Prijavi se tu spodaj.


946 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page