top of page

Tek od meje do meje, 15.1. 2023

Prijave so zaprte.

...Pridruži se nam v nedeljo, 15. 1. 2023,

ko bomo tekli od Sečovelj do Lazereta - od meje do meje.


Celotna pot je dolga 44 km. Tečeš pa toliko, kolikor ti ustreza, na primer

do Strunjana - 18 km, do Izole - 26 km, do Kopra - 32 km ali celotno pot ob morju do Lazareta - 44 km. Na teh postajah nas čaka tudi spremljevalni avtobus. Okrepčevalnice imamo sicer na približno 5 do 8 km. Na zadnji okrepčevalnici je tudi nekaj toplega za na žlico.


Kako vse skupaj poteka?

V Kopru ali Lazaretu parkiramo avtomobile in se vkrcamo na avtobus, ki nas odpelje do mejnega prehoda Sečovlje, kjer pričnemo z našim tekaškim popotovanjem. Po skupnem ogrevalnem delu se razdelimo v različno hitre skupine, ki jih vodijo tempo tekači. Najhitrejša skupina ima povprečen tempo teka okoli 5 min/km in se ustavlja izklučno na okrepčevalnicah. Naslednje skupine tečejo počasneje in imajo tudi več vmesnih odsekov hoje. Najpočasnejša skupina več hodi in ji je cilj, da skupaj opravi začrtano pot do Strunjana ali Izole.


Prispevek je 20 eur za tiste, ki tečejo do Strunjana, Izole ali Kopra in 30 eur za tiste, ki tečejo celotno traso. Poravnamo ga na avtobusu ali pred začetkom teka v Sečovljah.


Odhodi avtobusa proti Sečovljam štartu našega teka.

Lazaret ob 8:00 (pri mejnem prehodu)

Izola ob 8:00 (na velikem parkirišču zraven ladjedelnice Izola)

Koper ob 8:30 (na avtobusni postaji blizu tržnice na Piranski cesti).


Ob 9:00 uri pričnemo na porečanki blizu mejnega prehoda Sečovlje.


V primeru deževne vremenske napovedi prestavimo tek za en teden na 22.1.2022. O morebitni spremembi termina pošljem obvestilo prijavljenim najkasne v petek.


Prijave so zaprte.
2,221 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page