top of page

Ravena, 10.-12. 11. 2023

Kaj je lepšega kot si novembra privoščiti izlet v Italijo? Naš cilj bo Ravenna, kjer se bomo udeležili maratona, pol maratona, teka na 10 km ali pa navijali. Poleg tega bomo deležni tudi veliko zgodovine, kulture in umetnosti.


Ravenna je bila: glavno mesto Zahodnega rimskega cesarstva od leta 402 do razpada cesarstva leta 476, prestolnica Ostrogotskega kraljevstva in tudi upravno središče v času bizanca.

Znana je po dobro ohranjeni poznorimski in bizantinski arhitekturi, kar osem stavb v mestu pa je na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

Lahko si bomo ogledali mavzolej Gale Placidie in baziliko San Vitale, slavne mozaike v baziliki Sant'Apollinare in se sprehodili do grobnice največjega italijanskega pesnika Danteja.

Ravenna je z Jadranskim morjem povezna s prekopom, ki je dolg 11 km in je največji umetni prekop v Italiji.


Program:


Proti Ravenni se bomo z busom odpeljali v petek, 10. 11. 2023 zjutraj. Za nekaj ur se bomo ustavili v Chioggi. To so male Benetke: mesto s kanali, barvitimi hišicami in z 10 km dolgo peščeno, belo plažo, kamor se hodijo kopat in zdravit tudi Benečani. Je mesto z bogato zgodovino, umetnostjo in kulturnimi znamenitostmi.

Ustavili se bomo še v parku delte reke Pad, kjer bomo doživeli še ta naravni zanimivi svet. Proti večeru se bomo odpeljali proti Ravenni in se namestili v obmorskih mobilnih hiškah Villaggio Punta Marina in večerjali v njihovi samopostrežni restavraciji.

V soboto po jutranjem sprehodu ob morju in po zajtrku se bomo odpeljali v Ravenno na prevzem štartnih številk. Potem si bomo ogledovali mesto in njegove znamenitosti.


V nedeljo bomo tekli, navijali ali pa uživali kar tako. Štart teka je ob 9.15 uri (42 in 21 km) in 10.15 uri (10 km). Če bo energija si bomo nazaj grede ogledali še eno ribiško mestece: pristanišče porto Garibaldi. V Ljubljano se bomo vrnili zvečer.


CENA na osebo v:

Enoposteljni sobi … 323 EUR

Dvoposteljni sobi … 243 EUR

Troposteljni sobi … 217 EUR

Štiriposteljni sobi … 213 EUR


V ceno je vključeno:

Avtobusni prevoz (Ljubljana - Ravena - Ljubljana) 2 x nočitev z zajtrkom in večerjo v mobilnih hiškah Marina Family Village Vodenje in organizacija

Doplačilo: startnina do 25 septembra 2023

Maraton 44 EUR

Mali maraton 30 EUR

10 km 15 EUR

Kot je v navadi za italjanske teke, je treba biti registriran pri AZS.

Če še nisi, se registriraj pri AZS preko Urbanih tekačev tu: https://www.urbanitekaci.com/post/azs-registracijaPrijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

Prijavnino nakaži na TRR ŠD Urbani tekači

Urbani tekači, Gornji trg 33, 1000 Ljubljana št. TRR: SI56 6100 0000 6896 368 (Delavska hranilnica),

namen: RAV


Vnesi svojo prijavo tu:


1,567 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page