top of page

Ljubljana Koper, pohodno popotovanje, 25.-28.6.2021


Šli smo peš na morje.


Poglej filmček in se nam prihodnjič pridruži:
 Vabljeni, da se na dan državnosti v petek, 25. junija, skupaj odpravimo na prav posebno popotovanje proti morju. Zbrali se bomo ob 8:00 uri v Tivoliju, pot pa nas bo najprej vodila po Jakobovi poti čez Ljubljansko barje do Vrhnike. Tu bomo prespali v hotelu Mantova v središču mesta. Naslednje jutro se bomo po lepih poteh odpravili mimo Logatca in čez planinsko polje do Postojne, kjer bomo prenočili v Dijaškem domu. Tretji dan se pogledom na Nanos hodimo skozi Senožeče in pridemo do Matavuna pri Škocjanskih jamah. Tu bomo prenočili v različnih turističnih kmetijah. V nedeljo pa bomo nad Črnim Kalom zagledali morje! Popoldne bomo prišli v Koper, se osvežili v morju in se usedli na vlak za nazaj v Ljubljano.


Prehodili bomo od 27-35 km na dan. Hodili bomo živahno, a se bomo tudi ustavljali, da se bomo naužili lepot poti, ki nas bo obdajala. Naša prtljaga in okrepčila se bodo vozila z nami, na vsake nekaj kilometrov si bomo iz spremljevalnega kombija postregli s pijačo, malico, sadjem… Hodili bomo približno 7 ur na dan. Popoldne bomo počivali in se družili, morda uspemo imeti seboj tudi maserja.


Midva z Jasmino se na pot podajava s tremi otroki (dva se bosta malo peljala v vozičku) in 3 starimi starši. Vabljeni, ta pot na morje je res nekaj posebnega!


Spali bomo torej v hotelu, dijaškem domu oziroma hostlu in turistični kmetiji. V ceno prenočitve bo vključen tudi zajtrk. Na Vrhniki vabljeni, da jemo skupaj zgodnjo večerjo v restavraciji hotela Mantova. V Postojni pa se bomo dogovorili za topel obrok v hostlu. V Matavunu bomo nekoli razseljeni zato si preskrbimo večerjamo v manjših skupinah glede na namestitev.

1,681 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page