top of page

Asics GEL-Trabuco Terra

Če iščete udoben, lahek, nevtralni tekaški copat za gozdne, razgibane terene, je Asics GEL - Trabuco Terra ravno to, kar iščete.


Odlikuje ga:

  1. odlično blaženje,

  2. dobra zaščita pred ostrejšimi kamni,

  3. izvrstni oprijem podplata s tlemi in

  4. udobna notranjost, ki nima šivov.


Gre torej za nevtralni tekaški copat, primeren za tekače, ki pri dotiku s tlemi nimajo izrazitejšega nagibanja stopala in gležnja navznoter. Za tiste, ki imajo izrazitejšo pronacijo je boljša izbira npr. Asics Gel - Trabuco 9.


Asics GEL - Trabuco Terra je v prednjem delu širši, kar pomeni, da je primernejši za tekače s srednje širokim do širšim stopalom.


Vrhnji del je zračen in se v prednjem pregibu pri zaključevanju odriva zelo lepo podaja.


Spredaj je opremljen z zaščitnimi plastmi, ki zmanjšajo nevarnost udarcev ob kamenje ali korenine.


Opetnik je čvrst in lepo oblikovan, s čimer nudi potrebno stabilnost tudi na stransko nagnjenem terenu. Dodatno čvrstost objema stopala mu nudi vrhnji del v srednjem delu.


Podplat je izrazitejše nazobčan in pride do izraza na gozdnih tleh. Če natančno pogledamo usmeritev zobcev, vidimo, da so premišljeno nastavljeni. Na prednjem zunanjem delu in v petnem delu so usmerjeni tako, da bolje zmanjšujejo zdrsevanje noge naprej, v prednjem notranjem delu pa tako, da zmanjšujejo zdrsevanje nazaj.

V petnem delu podpla vsebuje GEL, ki ima zelo dobre blažilne lastnosti. V prednjem delu pa je podplat iz pene FlyteFoam, ki tudi dobro blaži in je pri odrivu dobro odzivna.

Asics GEL - Trabuco Terra nam nudi zaščito hribovske obutve, a je hkrati lahek in nam omogoča živahen korak.




Jasmina Kozina Praprotnik

520 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page