top of page

Asics DynaBlast in Asics RoadBlast

Iščete nekaj hitrega, lahkotnega? Preizkusila sem ta dva tekaška modela in poletela.

Gre za nevtralna cestna tekaška copata, ki sta torej ustvarjena za tekače, ki nimajo prekomernega nagibanja gležnja in stopala navznoter in ki s tem copatom želijo teči predvsem po cesti ali urejenih in utrjenih peščenih poteh.

Sredica podplat je pri obeh modelih iz FlyteFoam BLAST pene, kar odrivu ob hkratni lahkosti daje tudi dober odskočni občutek.

Oba sta zmerno oblazinjena, torej se ne bahata s preveliko debelino podplata.

Med njima je tu majhna razlika: RoadBlast je po celi dolžini za 2 do 4 mm tanjši od Asics DynaBlasta. To mu daje še večjo odzivnost pri odrivu.Tudi v višinski razliki peta prsti se malo razlikujeta. Asics DynaBlast ima to razliko 12 mm, Asics RoadBlast pa 10 mm.Oboje skupaj torej, večja odzivnost in manjša razlika peta prsti, dajejo Asics RoadBlastu nekaj prednosti, če želimo izbrati čim hitrejši copat.
Če pa si želimo malo več mehkobe, pa izberemo raje Asics DynaBlast.Sicer pa zaradi lahkote in odzivnosti oba modela sodita v razred hitrejših - tekmovalnejših rekreativnih tekaških modelov.


Z njima boste lahko zelo kvalitetno izvajali intervalne treninge, tempo teke in bili hitrejši na cestnih tekmovanjih.Vrhnji del je pri obeh iz spletenih vlaken. Nekoliko bolj zračno debelejše tkanje je pri DynaBlastu, RoadBlast pa je tanjše in čvrsteje tkan. Na obremenjenejših delih sta močneje pletena, kar daje vedeti, da se tam ne bo hitro trgalo.


V prednjem delu sta zmerno prostorna, primerna za tekače z ožjim do srednje širokim stopalom.


Opetnik je pri obeh modelih spodaj čvrst in zelo dobro stabilizira peto, hkrati pa je zelo kvalitetno oblazinjen v gornjem predelu, kar preprečuje zdrsovanje pete gor-dol in posledično zmanjša možnost nastajanja žuljev na tem predelu.Asics RoadBlast (temnejši) in Asics DynaBlast (bel)Poiščite pa svojo barvno kombinacijo v Intersportu.


"Ko sem stekla z njima, sem začutila dodatno lahkotnost in željo po hitrosti."

Jasmina Kozina Praprotnik

500 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page