top of page

Iz Ljubljane na Bled, 3.9.2023

3. septembra 2023 ob 6. uri (ne ob 7. uri) iz Tivolija v Ljubljani


Pridruži se nam tudi ti pri edinstvenem doživetju, ko lahkotno tečemo iz Ljubljane na Bled.
Celotna pot je dolga približno 63 km. Komur je tudi manj čisto dovolj, pa predlagam, da tek začne v Kranju in zaključi na Bledu (35 km), ali pa začne v Ljubljani in zaključi v Kranju (28 km).


Kako potujemo? Tekaško popotovanje ni tekmovanje s časom in razdaljo, ampak je predvsem uživanje na poti, ko lahkotni tek izmenjujemo s hojo. Približno na 4 minute teka, ki ga tečemo nekje s hitrostjo med 5:45 in 6:00/km, hodimo 1 do 2 minute. Klance večinoma prehodimo. Vse do Kamne Gorice potujemo skupaj v eni skupini, ki se sicer raztegne, a se na okrepčevalnici počakamo. Kdor zaradi utrujenosti s težavo spremlja skupino, se prisede v kombi. Od Lancovega naprej se razdelimo v manjše skupine. Na poti imamo redno okrepčevalnice vsakih 5 do 7 km. Tam lahko užijemo sladko pijačo, vodo, sadje, sladke in slane prigrizke. V cilju na Bledu se dodatno naužijemo še z Jasminino malico. Spremlja nas kombi, v katerem je okrepčevalnica in naše torbe. V torbo shrani rezervne tekaške majice, nogavice, tekaške copate, brisačo in oblačila za po teku.


Kje in kdaj začnemo? Zberemo se pri vhodu na parkirišču Tivoli v Ljubljani ob 6. uri zjutraj (v nedeljo, 3.9.2023). V Kranju bomo nekje okoli 9.30 ure pri Mestni knjižnici Kranj. Na Bled pa pritečemo okoli 15.30 ure.


Pot nas vodi skozi kraje: do Vikrč (10 km), Zbilj (16 km), Mavčič (20 km), Kranja (28 km), Okroglega (32 km), Podbrezja (38 km), Podnarta (42km), Srednje Dobrave (46 km), Kamne Gorice (49 km), Lancovega (52 km) ali Ribna (59 km).

Kje in kako končamo na Bledu? Tekaško popotovanje zaključimo pri Blejskem jezeru, kjer nas Mlinska cesta pripelje do jezera. Temu področju se reče Mlino. Ko pritečemo, z užitkom in kar v tekaški opremi zaplavamo v jezeru. Potem pa se sprehodimo do parkirišča (300 m) kjer nas čaka kombi in naša oprema. Privoščimo si še ciljno Jasminino okrepčevalico.

Prijavnina, ki jo poravnamo na zbornem mestu je: 40 EUR, Ljubljan - Bled ali 30 EUR, Ljubljana - Kranj ali Kranj - Bled

Prijavi se tu spodaj.


733 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page